zaterdag 21 november 2015

Béste Pepernoten Ooit!

Dit zijn de beste pepernoten die je ooit zult eten! Geloof me. Die shit die je in de supermarkt koopt komt niet eens in de buurt. Het duurt maar 5 minuten (zoals heel veel van mijn recepten, ik hou er wel van als dingen snel en makkelijk zijn) dus je bent zó klaar! Heel erg leuk om ook met kinderen samen te maken of gewoon voor jezelf als je een chill avondje thuis wilt. Want iedereen heeft deze ingrediënten wel in huis dus je kunt het zo op de bolle fooi maken.



Ingrediënten:
- 250 gram speltbloem
- 125 gram boter
- 100 gram kristalsuiker
- 2 a 3 eetlepels melk
- 4 eetlepels speculaaskruiden (zie voor recept speculaaskruiden: http://vetlekker.blogspot.nl/2015/11/speculaaskruiden.html)
- snufje zout
- evt chocola om ze in te dippen


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op ±170 graden (pepernoten zijn redelijk grof dus de temperatuur van de oven hoeft niet exact te zijn).
  2. Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een compact deeg. Als je niet alle bloem erdoor krijgt voeg je wat extra eetlepels melk toe tot je alle bloem er goed in kunt mengen. Let op! Hoe meer melk je toevoegt, hoe natter  het deeg zal worden en hoe zachter je pepernoten zullen zijn. Als je ze knapperig wilt moet je zorgen dat je nét genoeg melk toevoegt om nét alles als 1 deeg te kunnen mengen.
  3. Maak bolletjes die 2 x zo groot zijn als je de eventuele pepernoot wilt hebben. Snijd elk bolletje dan door de helft en leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje eronder.
  4. Laat ze ±20 minuten in de oven. Begin na 15 minuten ze wel goed in de gaten te houden. Het hangt van de sterkte van je oven af of ze eerder/later klaar zullen zijn.
  5. Als je chocoladepepernoten wilt maken smelt je 100 gram chocola. Doe je de pepernoten in de pan en roer je ze goed rond tot de chocola elke pepernoot heeft bedekt. Haal ze dan eruit met bv een vork of zo'n bonbonschepje en voilà! Even laten uitdrogen en klaar. Je kunt ze natuurlijk ook in witte chocola dippen en vervolgens in cacao voor truffelpepernoten of in caramel voor caramelpepernoten... Alles kan!



Geen opmerkingen: